вівторок, 3 березня 2020 р.


BMW i8 — повноприводне купе класу «G2» з гібридною силовою установкою. Вперше концепт-кар BMW Vision Efficient Dynamics був представлений на Франкфуртському автосалоні в вересні 2009 року. У 2013 році компанія почала серійне виробництво автомобілів BMW i8 в Лейпцигу. Серійна модель дебютувала на автосалоні у Франкфурті в 2013 році, продажі автомобіля почалися в 2014 році.

BMW Vision Efficient Dynamics являє собою повнопривідне двохдверне купе. Шасі і підвіска зроблені з алюмінію, дах і двері виконані з полікарбоната. Коефіцієнт аеродинамічного опору повітрю 0,26 [5].

Приладова панель розташована на центральному Head-up дисплеї і лобовому склі. Таке поєднання створює враження тривимірного простору. Найбільш важлива інформація, така як показники спідометра і маршрут руху, видається на лобове скло у вигляді проекції, що забезпечує найбільшу безпеку, так як водієві не доводиться дивитися на панель приладів.

Базова комплектація BMW i8 включає навігаційну систему, шкіряне оздоблення панелей і сидінь, світлодіодні фари, повністю цифрову панель приладів, склоочисники з сенсорами дощу, передні і задні сенсори паркування, 20-дюймові колеса, адаптивні амортизатори, адаптивний круїз-контроль, здатний підтримувати встановлену відстань до транспортного засобу попереду. Родстеру дістався тканинний дах з електроприводом. За пасивну безпеку відповідають шість подушок безпеки, система «BMW Assist» з здатністю викликати служби порятунку у будь-який час доби та пластиковий каркас з боку пасажира, посилений вуглецевим волокном
.

Силовою установкою автомобіля є гібридна система Plug-in hybrid. Система використовує поєднання 2-х електродвигунів, які живляться від літій-іонних акумуляторів і 3-х циліндрового бензинового двигуна з турбонаддувом. 1-й електродвигун розташовується в дальній частині капота і видає постійну потужність 60 кВт, і максимальну 104 кВт. 2-й електродвигун розташований між 1-м електродвигуном і ДВЗ, що видає постійну потужність 25 кВт, і максимальну 38 кВт. Трансмісія являє собою 6-й ступінчасту роботизовану коробку передач другого покоління. Бензиновий двигун з турбонадувом, об'ємом 1,5 літра розвиває потужність 170 кВт (231 кінських сил) і максимальний крутний момент 320 Н•м при 3700 об/хв.

Загалом автомобіль розвиває потужність 266 кВт (362 к.с.) та максимальний крутний момент 570 Нм. Розганяється до 100 км/год за 4,8 секунд і розвиває максимальну швидкість понад 250 км/год. При такій потужності витрата пального складає всього 3,76 літра на 100 км. Виключно на електричній тязі автомобіль може проїхати відстань 30 км. На повністю заправленому баку об'ємом 25 літрів і повністю заряджених акумуляторах автомобіль може проїхати 440 кілометрів.

Час зарядки акумуляторів від мережі становить 2,5 години при напрузі 230 вольт. При напрузі 400 вольт зарядка відбувається за 30 хвилин.

1 коментар:

BMW i8 — повноприводне купе класу «G2» з гібридною силовою установкою. Вперше концепт-кар BMW Vision Efficient Dynamics був представлений ...